ONZE DIENSTEN

Groepstrainingen

Ervaar je hectiek op de werkvloer? Heb je het gevoel dat je team overvraagd wordt? Herken je een hoge werkdruk en wil je dat je medewerkers daar op een gezonde manier mee omgaan? Of merk jij dat jij of je collega’s stress ervaren (door werk en privé) en willen jullie leren hoe daar op een goede manier mee om te gaan?

HOU ZOU HET VOOR JE ZIJN ALS:

 • Jullie tijdens een interactieve training inzicht krijgen in het individuele stressniveau?
 • Er handvatten worden aangereikt om daar mee om te gaan?
 • Het team zich bewuster wordt van hun eigen manier van denken, handelen en voelen?
 • Jullie leren invloed uit te oefenen op je eigen welbevinden?
 • Er wordt aangeleerd om op een goede manier grenzen aan te geven?
 • Jullie toepasbare tools krijgen aangereikt die je zowel op werkgebied als op persoonlijk vlak kunt inzetten?

 • Afbeelding van een groepstraining.

  Deze training is bedoeld om teamleden of een groep mensen inzicht te geven in hun eigen stressniveau en hoe daar op een gezonde manier mee om te kunnen gaan. Daardoor kan de training zowel in teamverband als aan groepen worden gegeven van mensen die elkaar niet zo goed kennen.

  Wat kun je verwachten:

  Onze ervaren specialisten helpen jullie snel en effectief, met betrokkenheid in een op maat gemaakt traject naar de beste vitale versie van jezelf en je team! Door bewust te worden van de grenzen en beperkingen die mensen zichzelf opleggen, leren jullie op een heldere manier te kiezen voor wat werkelijk belangrijk is. Voor jezelf én het team. Op deze manier bepalen jullie de nieuwe koers en leren daaraan vasthouden!

  Wil jij weten hoe anderen dit traject hebben ervaren?

  Janet Bade Manager huisartsenspoedposten huisartsen Drenthe

  Ik verwees een medewerker door naar Mind-Ware die al langere tijd op zoek was naar handvatten hoe om te gaan met de ervaren werkdruk. Die werkdruk gaf haar op dat moment heel veel fysieke en mentale klachten waardoor uitval van deze medewerker bijna niet te voorkomen was. De begeleiding heb ik positief ervaren. Vooraf waren de tijdsinvestering en de kosten helder. De evaluatiegesprekken op de helft en aan het einde van het traject gaven mij als leidinggevende inzicht. Het contact met Anita als coach was prettig en laagdrempelig voor zowel medewerker als mij en zorgde voor continuïteit voor de medewerker, de organisatie en voor mij als haar leidinggevende. Het heeft de medewerker inzicht gegeven in haar patronen, hoe zij daar op een andere manier naar kan kijken en welke invloed zij daarop had. Ze kreeg duidelijke tools om daar anders mee om te gaan. Voor mij als leidinggevende heeft het opgeleverd dat er tijdig professionele hulp is ingeschakeld waardoor volledige uitval voorkomen kon worden.

  Monique Olthuis Manager in de gehandicaptenzorg

  Het moment dat ik dacht ik heb nu hulp nodig was het moment dat ik ziek werd door een ontsteking aan mijn evenwichtsorgaan. Mijn lichaam gaf letterlijk aan tot hier en niet verder. Ik had achteraf al heel lang klachten van overbelasting. Uiteindelijk een gesprek bij de bedrijfsarts gehad en die verwees mij door naar Mind-ware. Een eerste intakegesprek gehad en heb ik informatie gekregen over de werkwijze om te kijken of er een klik was. En deze was er... De begeleiding en aanpak was erg fijn, persoonlijk, vanuit betrokkenheid en laagdrempelig. Tijdens de gesprekken en oefeningen werd ik steeds bewuster van mijn eigen handelen. Alleen ik kon de dingen veranderen om mijzelf beter te voelen en dingen in mijn leven anders in te gaan richten. Ik leerde mijn grenzen beter aan te geven, en elke dag een moment voor mijzelf te pakken om te ontspannen. Daarnaast andere keuzes te maken in het leven, wat beterde bij mij past. Dit heeft geresulteerd dat ik een andere baan heb gezocht. Mind-ware heeft mij geholpen om zelf in te zien wat ik anders in het leven zou willen. Nog altijd kijk ik heel positief terug op de begeleiding die ik toen heb gehad en gebruik ik nog dagelijks de handvatten die ik toen heb geleerd te gebruiken.

  Mark

  Ik was bang voor alles en daardoor reageerde ik altijd vanuit angst. Ik leefde niet meer echt maar stond in de overlevingsstand. Anita jij hebt mij geholpen hoe ik dingen ook anders kan zien en ze echt aan te gaan in plaats te vermijden. Ik ben er nog niet maar ga met veel meer vertrouwen de toekomst in!

  Annet

  Dank je wel voor dit fantastische intensieve traject! Het was zeer intens maar heeft me zoveel opgeleverd. Ik weet nu voor de rest van mijn leven hoe ik mijn leven wil leiden en hoe ik dat moet doen. Dank! Dank! Dank!

  Femke Waldeck

  Ik vind de maatschappij snel, hard en het voelt alsof ik achter de feiten aan loop. Ik heb daardoor veel behoefte aan controle en last van frustratie. Ik heb geleerd dat ik een ander niet kan veranderen. Maar…ik kan wel veranderen hoe ìk daarmee omga. Ik heb geleerd los te laten en mezelf te hervinden en voordat de paniek toeslaat op de reset knop te drukken en een ogenschijnlijk moeilijke situatie anders te benaderen. Ik heb geleerd hoe ik de dingen aanpak en waar dat vandaan komt, maar belangrijker nog hoe ik dat in positieve zin kan veranderen en een betere versie van mijzelf kan worden. Eerlijk is eerlijk, het was een intensief traject en ik ben nog aan het leren, maar ik snap nu hoe het voor mij werkt en ik weet wat ik kan doen als iets niet “lukt”. En dat is zo’n fijn gevoel! Anita heeft mij aan de hand hebt genomen en ze heeft mij mooie, maar vooral praktische toepassingen geleerd. Ik heb gekozen voor een nieuwe aanpak en dat voelt goed!

  Waarom kunnen wij jou helpen?

  Wij zijn Manon en Anita en geloven erin dat iedereen kan leren om stressvrij door het leven te gaan. Wij hebben zelf ervaren wat voor mooie dingen dat kan opleveren en het is onze missie dat zoveel mogelijk mensen ook te leren.

  Wij zijn ervaren specialisten en kunnen jou tijdens de stress(les) traning van Mind-Ware leren constructiever met stress om te gaan.

  Blijf op de hoogte en schrijf je in voor Mind-Ware updates