ONZE DIENSTEN

Assessments

Menselijk kapitaal is het grootste goed maar wordt dat kapitaal op dit moment op de juiste wijze ingezet? Mensen die werk doen dat bij ze past zijn bewezen gelukkiger, effectiever en productiever. Én de kans op verzuim en verloop wordt kleiner. Zit iedereen op de juiste plek binnen jouw organisatie? Assessments helpen je om kwalitatief inzicht in talent te krijgen.

Mind-Ware is gecertificeerd om gebruik te maken van specifiek wetenschappelijk gevalideerde online psychologische assessments.

HERKEN JE DIT?

Er is een nieuwe manager aangenomen maar na de inwerkperiode hoor je wat negatieve geluiden van het team waar ze leiding aangeeft. Het zo gewenste leiderschap blijft uit en je ziet al dat ze op haar tenen loopt. Het zou nog kunnen veranderen, misschien heeft ze tijd nodig of zou ze het toch niet helemaal in zich hebben?

Je ziet dat een van jouw medewerkers hard werkt en ietwat gestrest overkomt. Je gaat met hem in gesprek en hij geeft ook aan dat hij druk ervaart. Je komt er niet goed achter of dit nou alleen werk gerelateerd is of ook dat er privé dingen spelen. Je wilt hem graag helpen inzicht te verkrijgen in zijn mentale kracht en voorkomen dat hij uitvalt.

Voor een nieuwe afdeling ben je op zoek naar een aantal nieuwe medewerkers. De bezetting moet een mix worden van verschillende persoonlijkheden om ervoor te zorgen dat er niet alleen mensen met visie aan boord zijn maar ook de afmakers die ervoor zorgen dat alles tot in detail wordt uitgewerkt en wordt uitgevoerd.

Een van je medewerkers geeft tijdens een evaluatiegesprek aan dat ze graag wat meer zou willen. Ze mist een stukje uitdaging in haar huidige functie. Jij ziet dat zelf ook en zou haar graag verder willen helpen bij haar ontwikkeling omdat je wel aanvoelt dat zij meer zou kunnen betekenen. Maar hoe weet je dan welke talenten zij in zich heeft?

Afbeelding van een assessment.

Wat kan Mind-Ware hierin betekenen?

Inzicht bieden staat centraal bij alles wat Mind-Ware doet. Met de online assessments, heldere rapportages en persoonlijke terugkoppeling biedt Mind-Ware inzicht in drijfveren, talenten, persoonlijkheid, loopbaanwaarden, leiderschapsstijlen en de ontwikkelbaarheid van mensen.

Door gebruik te maken van de assessments die Mind-Ware aanbiedt krijg je inzicht in het potentieel van je (toekomstige) medewerkers.

Met de online assessments en persoonlijke terugkoppeling biedt Mind-Ware inzicht in de verschillende competenties die jij nodig hebt in jouw organisatie op zowel individueel-, team- als organisatieniveau.

Mind-Ware selecteert de juiste assessments passend bij het vraagstuk, analyseert de rapportages en koppelt deze altijd terug in een persoonlijk gesprek. Op deze manier kan Mind-Ware naast het bieden van inzicht ook ondersteunen bij een praktisch actieplan voor de betreffende medewerker. Indien wenselijk voorziet Mind-Ware ook in een op maat gemaakt coaching traject.

Wat levert het op:

 • Aangenomen medewerkers passen helemaal binnen de organisatie en voelen zich als een vis in het water;
 • Wanneer een medewerker stress ervaart geeft een assessment snel inzicht in de draaglast versus de draagkracht. Dit kan zowel op individueel niveau als op teamniveau als op organisatie niveau. Dit is preventief een enorm krachtig middel om uitval te voorkomen;
 • Door een goed inzicht te hebben in capaciteiten en persoonlijkheid is de mix van persoonlijkheden en capaciteiten binnen een team altijd perfect op elkaar afgestemd;
 • Het aanwezige potentieel van medewerkers wordt altijd ten volle benut.

 • Voor elk doel een andere aanpak. Je kunt assessments o.a. inzetten ten behoeve van:

 • Werving en Selectie
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Omgaan met veranderingen
 • Leiderschapsontwikkeling
 • Talentontwikkeling
 • Energiemanagement & werkstress
 • Re-integratie
 • Outplacement

 • Wil jij weten hoe anderen dit traject hebben ervaren?

  Janet Bade Manager huisartsenspoedposten huisartsen Drenthe

  Ik verwees een medewerker door naar Mind-Ware die al langere tijd op zoek was naar handvatten hoe om te gaan met de ervaren werkdruk. Die werkdruk gaf haar op dat moment heel veel fysieke en mentale klachten waardoor uitval van deze medewerker bijna niet te voorkomen was. De begeleiding heb ik positief ervaren. Vooraf waren de tijdsinvestering en de kosten helder. De evaluatiegesprekken op de helft en aan het einde van het traject gaven mij als leidinggevende inzicht. Het contact met Anita als coach was prettig en laagdrempelig voor zowel medewerker als mij en zorgde voor continuïteit voor de medewerker, de organisatie en voor mij als haar leidinggevende. Het heeft de medewerker inzicht gegeven in haar patronen, hoe zij daar op een andere manier naar kan kijken en welke invloed zij daarop had. Ze kreeg duidelijke tools om daar anders mee om te gaan. Voor mij als leidinggevende heeft het opgeleverd dat er tijdig professionele hulp is ingeschakeld waardoor volledige uitval voorkomen kon worden.

  Monique Olthuis Manager in de gehandicaptenzorg

  Het moment dat ik dacht ik heb nu hulp nodig was het moment dat ik ziek werd door een ontsteking aan mijn evenwichtsorgaan. Mijn lichaam gaf letterlijk aan tot hier en niet verder. Ik had achteraf al heel lang klachten van overbelasting. Uiteindelijk een gesprek bij de bedrijfsarts gehad en die verwees mij door naar Mind-ware. Een eerste intakegesprek gehad en heb ik informatie gekregen over de werkwijze om te kijken of er een klik was. En deze was er... De begeleiding en aanpak was erg fijn, persoonlijk, vanuit betrokkenheid en laagdrempelig. Tijdens de gesprekken en oefeningen werd ik steeds bewuster van mijn eigen handelen. Alleen ik kon de dingen veranderen om mijzelf beter te voelen en dingen in mijn leven anders in te gaan richten. Ik leerde mijn grenzen beter aan te geven, en elke dag een moment voor mijzelf te pakken om te ontspannen. Daarnaast andere keuzes te maken in het leven, wat beterde bij mij past. Dit heeft geresulteerd dat ik een andere baan heb gezocht. Mind-ware heeft mij geholpen om zelf in te zien wat ik anders in het leven zou willen. Nog altijd kijk ik heel positief terug op de begeleiding die ik toen heb gehad en gebruik ik nog dagelijks de handvatten die ik toen heb geleerd te gebruiken.

  Mark

  Ik was bang voor alles en daardoor reageerde ik altijd vanuit angst. Ik leefde niet meer echt maar stond in de overlevingsstand. Anita jij hebt mij geholpen hoe ik dingen ook anders kan zien en ze echt aan te gaan in plaats te vermijden. Ik ben er nog niet maar ga met veel meer vertrouwen de toekomst in!

  Annet

  Dank je wel voor dit fantastische intensieve traject! Het was zeer intens maar heeft me zoveel opgeleverd. Ik weet nu voor de rest van mijn leven hoe ik mijn leven wil leiden en hoe ik dat moet doen. Dank! Dank! Dank!

  Femke Waldeck

  Ik vind de maatschappij snel, hard en het voelt alsof ik achter de feiten aan loop. Ik heb daardoor veel behoefte aan controle en last van frustratie. Ik heb geleerd dat ik een ander niet kan veranderen. Maar…ik kan wel veranderen hoe ìk daarmee omga. Ik heb geleerd los te laten en mezelf te hervinden en voordat de paniek toeslaat op de reset knop te drukken en een ogenschijnlijk moeilijke situatie anders te benaderen. Ik heb geleerd hoe ik de dingen aanpak en waar dat vandaan komt, maar belangrijker nog hoe ik dat in positieve zin kan veranderen en een betere versie van mijzelf kan worden. Eerlijk is eerlijk, het was een intensief traject en ik ben nog aan het leren, maar ik snap nu hoe het voor mij werkt en ik weet wat ik kan doen als iets niet “lukt”. En dat is zo’n fijn gevoel! Anita heeft mij aan de hand hebt genomen en ze heeft mij mooie, maar vooral praktische toepassingen geleerd. Ik heb gekozen voor een nieuwe aanpak en dat voelt goed!

  Afbeelding van Anita die een assessment afneemt.

  Nieuwsgierig geworden?

  Heb jij of jouw organisatie behoefte aan inzichten in op gebied van energiemanagement of werkstress, persoonlijkheid, capaciteiten of leiderschap?

  Neem dan contact op met Mind-Ware! We vertellen graag alles over de assessments en wat dat kan betekenen voor jou of jouw organisatie.

  Blijf op de hoogte en schrijf je in voor Mind-Ware updates