Afbeelding van Anita Kuipers.

OVER MIJ

Anita Kuipers

Maak kennis met Anita Kuipers, mede-oprichter van Mind-Ware. Op deze pagina deel ik mijn persoonlijke reis, passie voor welzijn en mijn toewijding aan het begeleiden van anderen naar een leven van balans en geluk. Ontdek wat mij drijft en hoe ik met Mind-Ware levens verander.

BEGINNEN BIJ HET "BEGIN"

Hoe het was?

Als manager in de zorg hield ik lange tijd mijn hoofd maar net boven water. De uitdagingen in de zorg zijn groot, het zorglandschap verandert en de personeelstekorten zijn groot. Ik was continue bezig met brandjes blussen om de meest urgente problemen op te lossen. Ik voelde me enorm verantwoordelijk en ging steeds harder werken.  

Mijn lichaam protesteerde, slecht slapen, continu een opgejaagd en onrustig gevoel en toch bleef ik denken nog even dit project afmaken, nog even deze deadline halen en dan wordt het beter.  Maar doordat ik steeds harder ging werken raakte ik het overzicht kwijt met als gevolg dat ik nog meer brandjes te blussen had.  Ik stond continue “aan”. Als ik in de supermarkt liep en het deuntje van mijn werktelefoon bij iemand anders hoorde dan voelde ik de stress al opkomen. Wat zou er nu weer zijn? Was er iemand ziek? Wat moest er nog geregeld worden?

Mijn man en kinderen kwamen ook in opstand. Moest ik nu alweer aan het werk?  En ik reageerde geïrriteerd. Zagen ze dan niet dat ik dit nog even MOEST doen? En die irritatie was er vaker, ik snauwde ze af en had geen echte aandacht meer voor mijn gezin, familie en vrienden. Ik ervaarde 24/7 stress.

Omdat ik het overzicht kwijtraakte en ik niet meer vanuit visie en vertrouwen werkte sloeg de twijfel toe! Kan ik dit wel? Ben ik wel geschikt voor deze functie?  Ik zat in een vicieuze cirkel die mij steeds verder naar beneden haalde. Ondanks dat bleef ik doorgaan, want ik vond dat ik er moest zijn voor mijn team dat het ook zwaar had en hoge werkdruk ervaarde.

En toen ik het gevoel had de regie op mijn leven kwijt te raken was daar… een burn-out! Ik kon niet meer. Ik was opgebrand en mentaal, fysiek en emotioneel volledig uitgeput. Dit was een heftige gebeurtenis in mijn leven maar tegelijkertijd het keerpunt in mijn leven.

Hoe is het nu?

De effectieve coaching die ik zelf onderging liet mij inzien dat ik zelf voor een groot deel verantwoordelijk ben voor hoe ik mij voel, wat ik over mezelf denk en wat ik vervolgens doe. Ik doorzag mijn patronen en begreep waarom ik steeds harder ging werken en waarom ik me zo verantwoordelijk voelde. Ik ben inmiddels zelf opgeleid tot coach! Ik wilde zelf alles weten over datgene wat mij zo goed heeft geholpen.

Het resultaat:

Ik voel me vol vertrouwen. De twijfel over wat ik kan en of ik wel goed genoeg ben is verdwenen. Ik heb weer overzicht en ook als dat er even niet is, ben ik in staat het overzicht zelf weer terug te brengen. Ik maak keuzes die goed zijn voor mij en richt me vooral op wat ik wel wil in plaats van op de dingen die ik niet wil. Het verleggen van die focus is zo de moeite waard!

Mijn gezin, familie en vrienden kunnen weer rekenen op mijn onverdeelde aandacht zonder de druk van altijd maar moeten doorgaan op werkgebied.

Kortom ik leef vanuit vertrouwen en vrijheid en ik kan zeggen dat ik gelukkig ben en dat ik weet wat daarvoor nodig is en hoe ik ervoor moet zorgen dat het zo blijft!

Mijn grootste imperfectie:

Ik ben ontzettend eigenwijs tot drammerig aan toe wat vervelend is voor mijn omgeving, daarnaast stroom ik af en toe over van enthousiasme. Wanneer ik enthousiast over iets ben dan herhaal ik dat tot vervelens toe om ervoor te zorgen dat andere mensen ook weten waarom ik zo enthousiast ben. Dus wees gewaarschuwd! Dat doe ik ook in mijn coachsessies.

Mijn visie:

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen, ja echt iedereen zou moeten weten hoe hij of zij pijn vermijdt. Het zou zelfs onderwezen moeten worden op school. Waarom leren we alles over taal, rekenen etc. en niets over onszelf en hoe we kunnen leven vanuit vrijheid? Want dat is de sleutel naar een gelukkig leven waarin eenieder zelf keuzes kan maken die goed zijn voor hem of haar.

ALS JE MIJ ZOU KENNEN DAN

ZOU JE WETEN DAT:

Ik elke dag, ook in de winter, op mijn sup plank stap om een rondje te suppen en te genieten van de mooie luchten en de natuur en dit mij een diep gevoel van dankbaarheid en verbondenheid geeft.

Blauw, in alle tinten mijn lievelingskleur is en ik vroeger alleen maar blauwe kleding aan wilde? Paars daarentegen vind ik verschrikkelijk!
Ik altijd mijn sleutels kwijt ben, en niet alleen mijn sleutels. Lees; beetje chaotischIk in de zomer graag met mijn racefiets door Friesland, Overijssel en Drenthe fiets en in de winter graag op de MTB door de bosjes cross. En dan graag een beetje vlak parcours want afdalen (zowel op racefiets als de MTB) vind ik eng.

Ik verslaafd ben aan Scandinavische series en me daar totaal in kan verliezen. En dat ik de talen helemaal niet spreek maar dat het is gebeurd dat ik tak (dank je wel in het Zweeds) zei in plaats van dank je wel.

Ik een fobie heb voor ratten en muizen en ik mijn telefoon uit mijn handen laat vallen als ik per ongeluk een filmpje zie van ratten of muizen.
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor Mind-Ware updates